Rich Dad Poor Dad review
Home > Boeken > Rich Dad Poor Dad review

Rich Dad Poor Dad review

Leestijd: 3 minuten

Rich Dad Poor Dad is een populair boek voor beleggers of mensen die meer over financiën willen weten. Dit boek is dus perfect voor een review op OogvoorBeleggen. In het boek praat schrijver Robert Kiyosaki over twee manieren waarop een persoon kan opgroeien. Met een ‘rich dad’ of een ‘poor dad’. Hij maakt hierin de vergelijking met het leven in vrijheid of het leven als een slaaf. Ook benoemt hij de rol die de opvoeding hierin heeft.

De denkwijze in Rich Dad Poor Dad

In de ogen van Kiyosaki worden de meeste mensen opgevoed door een ‘poor dad’. Een vader die stimuleert dat zijn kind studeert en later hard werkt voor een baas. Dit ziet de schrijver van Rich Dad Poor Dad als een soort slavernij. Daar tegenover staan mensen die in vrijheid leven en niet werken voor geld, maar het geld voor hen laten werken. Dit is echter maar een klein deel van de mensen, de rest werkt als slaaf voor een baas en blijft dit hun hele leven doen. In zijn boek beschrijft Kiyosaki hoe het anders kan. Hoe zorg je ervoor dat je als een vrij persoon kan leven? Door je te verdiepen in de financiële leer.

Het draait allemaal om financiële vrijheid

Als er een mening duidelijk naar voren komt in Rich Dad Poor Dad is het dat werken voor geld niet de oplossing is. Werken om te leren is veel beter. Armere mensen leven vaak met bepaalde gewoontes en gedragingen waarmee ze denken rijk te worden, maar waardoor ze eigenlijk juist arm blijven.

Richard Kiyosaki leert je in zijn boek de basis van het creëren van financiële vrijheid voor jezelf. Hij vergelijkt allerlei filosofieën, ideeën en informatie die hij in zijn opvoeding meekreeg op het gebied van geld. Hij had twee vaders, een rijke en een arme en vergelijkt de manier waarop zij met geld omgingen en ernaar keken.

BoekenBoeken

Is Rich Dad Poor Dad het lezen waard?

Als we één ding in deze review over Rich Dad Poor Dad willen meegeven, is het dat dit boek zeker het lezen waard is. Waarom? Het is een erg nuttig boek met een unieke kijk op het leven. Het biedt nieuwe ideeën en filosofieën over het onderwerp geld dat de meeste van ons niet meekrijgen in onze opvoeding.

Studeer hard, doe je best op school en werk, kies een goedbetaalde baan, koop een huis en werk tot je pensioen. Pas dan kun je van je vrijheid genieten. Dit is de standaard visie waar de meesten van ons mee opgroeien. Maar waarom zou je tot je pensioen moeten wachten op die vrijheid? Robert Kiyosaki laat in zijn boek zien dat dit niet is hoe het leven hoeft te zijn. Dat is enorm waardevol.

Rich Dad Poor Dad: de conclusie van onze review

Rich Dad Poor Dad is een boek dat ogen opent. Dat mensen een gevoel van vrijheid kan geven en een manier meegeeft om dat gevoel van vrijheid te behouden. Daarentegen is het niet voor iedereen geschikt. Als je gelukkig bent met je leven en je baan, zal je waarschijnlijk geen behoefte hebben aan de adviezen van Kiyosaki.

Het boek laat je een totaal andere manier zien om met geld en werk om te gaan en dat zal niet door iedereen als positief worden ervaren. Maar als je graag een verandering in je leven wil maken op het gebied van geld verdienen, dan is dit boek een absolute aanrader! Geef het bijvoorbeeld als vaderdag cadeau.

Rich Dad Poor Dad bestellen?
Rich Dad Poor Dad boek
4.6/5 - (5 stemmen)
Andere interessante artikelen