Beste ETF DEGIRO
Home > ETF's > TOP 4 Beste ETF’s bij DEGIRO in 2022

TOP 4 Beste ETF’s bij DEGIRO in 2022

Leestijd: 3 minuten

ETF’s worden steeds populairder onder beleggers. Waar je vroeger op één paard gokte, gok je nu op de hele paardenrace. Met een ETF koop je in één transactie de gehele index, dat maakt ETF beleggen zo interessant. In dit artikel hebben wij de beste ETF’s bij DEGIRO op een rijtje gezet.

Dit artikel is subjectief: er is geen feitelijke lijst van wat de beste ETF’s bij DEGIRO zijn. Niemand kan namelijk de toekomst voorspellen.

1. Vanguard All World ETF – Beste ETF bij DEGIRO

De Vanguard All World ETF is een van de meest populaire ETF’s onder Nederlands beleggers. Je kunt met deze ETF namelijk in één transactie de hele wereldeconomie kopen. De ETF bestaat uit meer dan 3.500+ aandelen met spreiding op geografisch en bedrijfstakniveau. Zo zitten onder andere Apple en Microsoft, maar ook Nederlands bedrijven in deze ETF.

De uitstekende spreiding in combinatie met de lage kosten maakt VWRL een zeer geschikte ETF. Ook is er weinig kennis over beleggen nodig om te kunnen handelen in VWRL.

Deze ETF is bij DEGIRO te vinden onder de ticker VWRL of de ISIN IE00B3RBWM25.

Aantal aandelen3.525
Jaarlijkse kosten0,22%
Rendement (laatste 5 jaar)62,03%
Gevolgde indexFTSE All-World Index

2. Vanguard S&P500 ETF

Net als VWRL is deze ETF van de vermogensbeheerder Vanguard. De S&P500 ETF van Vanguard heeft als doel om de S&P500 zo goed mogelijk te volgen. Je investeert met deze ETF dus met één transactie in de 500 grootste bedrijven van Amerika.

De spreiding van de S&P500 is goed, echter zijn alle aandelen Amerikaans en komt het overgrote deel uit de technologiebedrijfstak. Dit komt omdat de grootste bedrijven van Amerika in de technologie zitten, zoals Apple, Amazon, Microsoft en Facebook.

Deze ETF is bij DEGIRO te vinden onder de ticker VUSA of de ISIN IE00B3XXRP09.

Aantal aandelen500
Jaarlijkse kosten0,07%
Rendement (laatste 5 jaar)84,08%
Gevolgde indexS&P500 Index

3. iShares Core MSCI World ETF

De iShares All World ETF lijkt erg veel op de eerstgenoemde ETF. Beide zijn ETF’s die streven naar wereldwijde spreiding. Het verschil zit ‘m in dat de ETF van iShares zich meer verspreid in de Verenigde Staten dan die van Vanguard. Ook zitten er minder aandelen in de ETF van iShares. De kosten zijn net iets lager.

Deze ETF is bij DEGIRO te vinden onder de ticker IWDA of de ISIN IE00B4L5Y983.

Aantal aandelen1.594
Jaarlijkse kosten0,20%
Rendement (laatste 5 jaar)79,10%
Gevolgde indexMSCI World Index

4. iShares S&P500 ETF (ISSP)

De iShares S&P500 ETF volgt de S&P500 index. Vergeleken met de ETF van Vanguard zit er een klein verschil in de spreiding. Zo delen deze vermogensbeheerders net iets meer procenten uit aan bijvoorbeeld Apple en Microsoft. Dit verklaart ook het verschil in rendement.

Deze ETF is bij DEGIRO te vinden onder de ticker ISSP of de ISIN IE0031442068.

Aantal aandelen500
Jaarlijkse kosten0,07%
Rendement (laatste 5 jaar)97,80%
Gevolgde indexS&P500 Index
Download ons e-Book

Waarom een ETF bij DEGIRO?

ETF’s bij DEGIRO zijn goedkoop. Dit komt door de kernselectie van DEGIRO. Hierin kun je onder kleine voorwaarden ETF’s gratis aanschaffen. Dit vermindert de kosten en laat het rendement automatisch meestijgen. De ETF’s in de kernselectie zijn allemaal in de euro valuta, dit is een voordeel voor Nederlandse beleggers.

Daarnaast heeft DEGIRO een groot assortiment aan ETF’s. Alleen in de kernselectie zitten al +/- 200 ETF’s. Ook zijn er nog veel ETF’s die buiten de kernselectie vallen. Meer weten over DEGIRO? Wij hebben ook een review over DEGIRO en een artikel over de betrouwbaarheid van DEGIRO geschreven.

Beste ETF bij DEGIRO aanschaffen?

Wij, van OogvoorBeleggen, vinden de Vanguard All World ETF de beste ETF bij DEGIRO. Je verspreidt hiermee je vermogen op alle vlakken. Door dit te combineren met lage lopende kosten en de kernselectie van DEGIRO maak je slim gebruik van de mogelijkheden. Ook maakt dit het mogelijk om hierin te beleggen met weinig geld.

[oktober 2022 Actie] - €100 Gratis Transactietegoed bij DEGIRO

Veelgestelde vragen over ETF’s bij DEGIRO

Met een ETF koop je in één transactie vaak meerdere en soms wel duizenden aandelen tegelijk. Dit maakt het voor beginners makkelijker om in een bepaalde sector te investeren. Echter brengt beleggen altijd risico’s met zich mee.

ETF’s zijn erg populair onder beleggers. Zo kun je met een ETF makkelijker in een bepaalde sector of markt investeren. Dit zorgt ervoor dat je zonder veel onderzoek al kunt investeren. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee.

Beleggen brengt op elke manier risico met zich mee. Vaak zorgen ETF’s voor minder risico door de spreiding. Dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Beginnen met beleggen bij DEGIRO? Je kunt al beginnen vanaf €1. Maak je account aan op de officiële website van DEGIRO.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

3.5/5 - (55 stemmen)
Andere interessante artikelen
Top 8 beste dividend etfs
ETF's
Top 8 Beste Dividend ETF’s

Een van de populairste manieren van beleggen is het zogenoemde ‘dividendbeleggen’. Dividendbeleggen is een beleggingsstrategie waarbij het dividend centraal staat. Beleggers die deze strategie hanteren,

Lees meer »