Home > Compound interest berekenen

Compound interest berekenen

Compound interest berekenen is gemakkelijk met deze tool van OogvoorBeleggen.nl. Vul al de velden in zoals jij ze wilt en bereken je eindvermogen.

5 jaar
Compound Frequentie
Toekomstig vermogen
?
Download ons e-Book

Eindvermogen berekenen

Bereken met deze gratis tool je eindvermogen. Veel beleggers gebruiken deze tool om te voorspellen hoeveel geld ze kunnen verdienen met hun beleggingen. Let er natuurlijk wel op dat dit een hele globale schatting is. Echter geeft het wel een goed beeld.

Compound interest calculator

Deze compound interest calculator neemt ook de samengestelde rente mee in de berekening. Dit komt omdat rente over rente op een kapitaal steeds meer wordt. Hierdoor stijgt je vermogen exponentieel.

Uitleg compound interest calculator

De compound interest calculator berekent jouw voorspelde vermogen op basis van de gegevens die je invult.

Vermogen

Vermogen is de waarde aan bezittingen verminderd met de waarde van alle schulden. Met deze tool is het mogelijk om je vermogensopbouw op basis van bijvoorbeeld beleggingen te bereken.

Initiële inleg

De initiële inleg is je eenmalige eerste inleg. Simpel gezegd: het bedrag dat je stort aan het beginnen van je beleggingshorizon.

Bijdrage

Na je initiële inleg zou het kunnen zijn dat je ook nog per termijn geld inlegt. Veel beleggers zetten bijvoorbeeld maandelijks een deel van hun salaris aan de kant om dit te beleggen.

Looptijd

De looptijd is de tijd in jaren dat je aan het beleggen bent. Ook neemt deze looptijd de maandelijkse of jaarlijkse bijdrages mee. De looptijd wordt ook wel de beleggingshorizon genoemd.

Rendement

Rendement is de opbrengst van een investering of belegging. In deze tool is dit uitgedrukt in procenten. Hiermee geef je aan hoeveel procent je denkt dat je vermogen stijgt per jaar.

Inflatie

Inflatie is de stijging van het algemene prijspeil in de economie. Over het algemeen wordt deze berekend met een ‘mandje’ van gemiddelde consumptieartikelen over een bepaalde periode. De ECB (Europese Centrale Bank) probeert deze altijd te beperken tot 2%.

In dit model rekenen we inflatie mee omdat je geld eigenlijk elk jaar minder waard wordt. Het is belangrijk om inflatie mee te nemen in de berekening voor je vermogen. Als je nu €100 hebt en een product van €100 wilt kopen, kan dat in theorie volgend jaar niet meer.

Belasting

In Nederland betaal je belasting over je vermogen vanaf €50.000. Het is belangrijk om de belasting mee te rekenen om je uiteindelijke vermogen te schatten.

Compound frequentie

Bij samengestelde interest is het van belang om te weten over welke periode dit gaat. Want hoe vaker, hoe beter. In deze tool is het mogelijk om dit dagelijks, maandelijks of jaarlijks in te stellen. Om hier zekerheid over te krijgen wordt het aanbevolen om je bank of financiële instantie na te vragen.

5/5 - (2 stemmen)