100 euro per maand beleggen
Home > Beleggen > 100 euro per maand beleggen

100 euro per maand beleggen

Leestijd: 3 minuten

Veel mensen zetten maandelijks geld opzij om te beleggen. Zo hoef je niet in één keer een hele grote som in te leggen. Je verspreid hiermee niet alleen je vermogen, maar ook je risico. Een populair bedrag om maandelijks te beleggen is €100, maar hoeveel zou je daarmee kunnen verdienen? In dit artikel bespreken we hoe je 100 euro per maand kunt beleggen en een serieus vermogen kunt opbouwen.  

Is €100 per maand veel geld? 

Hoe meer je inlegt, hoe meer je kunt verdienen. Dat is in ieder geval zeker. Maar je kunt natuurlijk ook meer verliezen met meer geld. Beleggen is dus een klein beetje te vergelijken met werken: werk je meer, verdien je ook meer. Echter is het verschil tussen beleggen en werken dat je vermogen exponentieel kan groeien met beleggen. 

Beleggen met weinig geld is zeker goed mogelijk, alleen weten maar weinig mensen dit. Waar beleggen vroeger iets was voor de rijken, is het nu mogelijk voor iedereen. Tegenwoordig kun je al beleggen met een app en heb je binnen 10 minuten al een account aangemaakt. De tijd is dus duidelijk veranderd. 

Of €100 per maand veel geld is, is absoluut relatief. Voor de ene persoon is dit kleingeld, voor de ander is dit een groot vermogen. Beleg daarom altijd met een bedrag wat voor jou mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand een deel van je salaris apart bewaren om te beleggen.  

Een veelgebruikte strategie van maandelijkse beleggers 

De intro vertelde het al: met €100 per maand verspreid je niet alleen je vermogen, maar ook je risico. Dit komt omdat je op verschillende momenten beleggingen aankoopt. Dat zorgt er weer voor dat je op lage en hoge koersen inkoopt. Vervolgens zal hier een gemiddelde uitkomen die volgens veel beleggers beter zou zijn dan wanneer je één specifiek aankoopmoment kiest. Waarom? Omdat de markt heel moeilijk te ‘timen’ is. Zo luidt een quote van Warren Buffett als volgt: ‘Time in the market beats timing the market’. 

Waar moet ik in investeren met 100 euro per maand? 

Veel mensen zoeken naar het antwoord op de vraag: wat is de beste belegging? Dat willen we natuurlijk allemaal wel weten. Zo is het moeilijk om de markt te voorspellen, maar ook is het moeilijk om te voorspellen welk aandeel het beste gaat presteren. 

Er zijn veel mogelijkheden om in te beleggen. De bekendste beleggingsproducten zijn aandelen, obligaties of ETF’s. Ook kun je bijvoorbeeld beleggen in vastgoed. Wat voor jou het beste is, moet je natuurlijk zelf betalen.  

Een makkelijke en passieve manier van beleggen is: indexbeleggen. Indexbeleggers beleggen in indexen waarin tientallen tot aan duizenden aandelen of obligaties zitten. Vaak worden dit ook wel ETF’s genoemd. Zo beleg je met een S&P500 ETF bijvoorbeeld in de 500 grootste bedrijven van Amerika. Hiermee kies je voor spreiding in je portefeuille en in je vermogen. 

De VWRL ETF is een veelbesproken ETF op dit platform. Dat komt omdat deze ETF een wereldwijde spreiding heeft met meer dan 3.600 aandelen. Zo spreid je in het aantal aandelen, branches en beleg je in vrijwel elk land. Voor deze ETF hoef je weinig kennis, geld en tijd te hebben om toch een leuk rendement te behalen. 

Download ons e-Book

Hoeveel kun je verdienen met €100? 

Veel mensen denken dat 100 euro nooit veel geld kan worden met beleggen. Reken maar eens 1% op €100: dan heb je €1 verdiend. Dit klinkt als een laag bedrag, dat komt omdat beleggen vaak over de lange termijn gaat. Hoe langer je belegt, hoe meer geld je kunt verdienen. Daarnaast gaf de intro al prijs dat je vermogen exponentieel kan groeien. Dit komt door samengestelde rente, ook wel rente over rente. 

De onderstaande tabel laat zien hoeveel je kunt verdienen met 7% jaarlijkse gemiddelde rente. Dit percentage wordt vaak gebruikt door indexbeleggers. Het is natuurlijk geen zekerheid of je dit rendement zult behalen. 

Jaar Vermogen 
€ 9.185 
10 € 20.266 
20 € 57.606 
30 € 131.061 
40 € 275.559 
50 € 559.806 
Vermogen met 100 euro per maand

Andere investeringen voor €100 

In dit artikel hebben we het natuurlijk over beleggen met 100 euro, maar je zou ook in andere dingen kunnen investeren. Neem bijvoorbeeld een boek. Een gemiddeld boek kost zo rond de €30, maar bedenk eens hoeveel kennis je uit een boek haalt. Misschien word je wel voor duizenden euro’s aan kennis slimmer met een boek. Dan zou dit een van beste investeringen zijn die je kunt doen. Andere investeringen zijn: 

  • Een boek over beleggen of andere onderwerpen 
  • Een betaalde online/offline cursus  
  • Een studie 
[oktober 2022 Actie] - €100 Gratis Transactietegoed bij DEGIRO

Waar kun je beleggen met 100 euro? 

Beleggen in ETF’s is makkelijk en goedkoop bij DEGIRO. Dit is de grootste broker van Nederland met meer dan 1.000.000 gebruikers. Daarnaast kun je hier heel goedkoop beleggen door de kernselectie van DEGIRO. Kort gezegd kun je hier maandelijks ETF’s aanschaffen zonder transactiekosten. Dit reduceert de kosten en laat je eindvermogen stijgen. 

Via deze link naar de officiële website van DEGIRO kun je een gratis account aanmaken. 

4.3/5 - (7 stemmen)
Andere interessante artikelen