DEGIRO review 2021
Home > Review > DEGIRO review 2022 – Mijn ervaring

DEGIRO review 2022 – Mijn ervaring

Leestijd: 3 minuten

In deze review over DEGIRO kijken we kritisch naar het handelsplatform. Zo kijken we onder andere naar de veiligheid en betrouwbaarheid van DEGIRO, de kosten en beantwoorden we veelgestelde vragen. DEGIRO staat bekend als een handelsplatform met lage tarieven en is Nederlands grootste online broker. Zo maken al meer dan 2.000.000 beleggers gebruik van DEGIRO en is het nog steeds groeiende.

Sinds maart 2020 is er een enorme groei ontstaan. Destijds waren er zelfs wachtrijen om een account aan te maken. Momenteel kun je al een account aanmaken in enkele minuten. Dit geeft de groeiende populariteit van beleggen, en vooral bij DEGIRO, wel aan.

Over DEGIRO

DEGIRO is opgericht in Amsterdam op 3 juni 2009 en momenteel actief in 18 verschillende landen. Met meer dan 1.000.000 actieve beleggers is DEGIRO het grootste handelsplatform van Nederland en een van de grootsten in Europa.

Toezicht op DEGIRO

DEGIRO staat onder gedragstoezicht van de Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), ook wel het Duitse AFM, en prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast staat je geld ook altijd veilig gewaarborgd. Bij faillissement van DEGIRO houd jij je beleggingen altijd. Dit komt omdat ze jouw beleggingen in een apart bedrijf bewaren.

Handelsproducten DEGIRO

In het handelsplatform heb je toegang tot 60 verschillende beurzen en 2 miljoen belegginsproducten. Zo is het onder andere mogelijk om op de Nederlandse beurs (EAM) handelsproducten aan te schaffen zoals Shell, Unilever en nog veel meer. Bij DEGIRO kun je zowel handelen in aandelen, ETF’s, valuta, opties, obligaties, futures en hefboomproducten.

Beginnen met beleggen bij DEGIRO?

Overzicht van de kosten

DEGIRO staat bekend om haar lage tarieven. In de praktijk blijkt dit ook zo te zijn. Zo betaal je voor producten zoals aandelen op de Nederlandse maar €2 + 0,03% per aandeel transactiekosten. Voor Amerikaanse producten geldt een tarief van €0,50 + €0,004 per aandeel.

Meer informatie over alle tarieven van DEGIRO kun je in het tarievenoverzicht van DEGIRO vinden. Hier staat nog meer informatie over kosten van andere beleggingsproducten.

DEGIRO kernselectie

DEGIRO heeft een eigen kernselectie. Dit is een lijst van ETF’s die je elke maand gratis aan kunt schaffen. Hiervoor moet je aan een paar kleine voorwaarden voldoen. Voor meer informatie zou ik het artikel over DEGIRO kernselectie aanraden. Veel beleggers gebruiken dit om de kosten te reduceren, wat het rendement laat toenemen.

In deze kernselectie zit onder andere de VWRL ETF, die steeds populairder aan het worden is. Deze ETF heeft een wereldwijde spreiding in 3.400+ bedrijven. Daarnaast hanteert de ETF 0,22% lopende kosten en valt deze onder de kernselectie van DEGIRO.

Geld opnemen en storten

Geld storten op je DEGIRO account kan via iDeal en via een handmatige overboeking. Met iDeal kun je meteen aan de gang met je gestorte geld, bij een overboeking kan het één of twee dagen duren. Geld opnemen is net zo gemakkelijk als storten.

Geld storten en opnemen is alleen mogelijk met jouw gekoppelde bankrekening. Dit is voor jouw eigen veiligheid. Stel het lukt iemand om in jouw account te komen, wat al heel onwaarschijnlijk is, dan zou diegene geen geld naar zijn/haar eigen rekening kunnen storten.

Beginnen met beleggen bij DEGIRO?

Mijn mening over DEGIRO

Zelf gebruik ik DEGIRO en ben ik er tot nu toe zeer tevreden mee. Momenteel heb ik een portefeuillewaarde van €6.000+ met uitstekende winsten. Het platform geeft een goed overzicht over je beleggingen. Zo kun je onder andere in één opzicht zien wat je dagwinst en totale winst is. Het platform is beschikbaar via internet, maar ook hebben ze een eigen beleggingsapp.

Ik maak veel gebruik van de kernselectie en andere manieren om zo laag mogelijk kosten te behalen. Dit zorgt ervoor dat mijn rendement op de lange termijn hoger is. Door de lage tarieven van DEGIRO is dit goed mogelijk. Zoek wel altijd uit hoeveel jouw favoriete beleggingsproducten kosten. Als je bijvoorbeeld wilt handelen met producten op de beurs van Japan of Singapore heb je transactiekosten rond de €10. Echter geeft DEGIRO altijd vooraf je aankoop aan hoe hoog je transactiekosten zijn.

Er zijn misschien op het eerste aanzicht goedkopere handelsplatform. Zo heeft Trading212 geen transactiekosten, maar heeft het wel weer kosten bij het storten van geld. Beleggen is simpelweg gewoon niet gratis. Een handelsplatform levert een compleet platform voor jou, dit kost hun ook geld. Daarnaast hebben ze nog veel meer kosten zoals de klantenservice of licentiekosten.

Omdat het platform zo hard groeit ben ik zeker plan hier nog tientallen jaren hier te beleggen. De kans is namelijk groot dat het platform zal uitbreiden en dat er meer functies bijkomen voor beleggers.

Veelgestelde vragen over DEGIRO

Ja, doordat ze jouw beleggen in een apart bewaarbedrijf houden. Bij faillissement ben jij dus niet de pineut. Daarnaast is je beleggersrekening gekoppeld aan jouw persoonlijke bankrekening. Als laatste kun je ook tweestapsverificatie bij DEGIRO instellen.

Dat ligt aan welke beleggingsproducten jij wilt aanschaffen. Zo kun je gebruik maken van de kernselectie. Dit maakt beleggen bij DEGIRO vrijwel gratis.

Ja, een beleggersaccount bij DEGIRO is altijd gratis. Je kunt je account aanmaken via de officiële website van DEGIRO.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

5/5 - (3 stemmen)
Andere interessante artikelen