Home > Brokers vergelijken

Top 5 beste brokers vergelijken

Waar beleggen vroeger alleen op de beursvloer plaatsvond, kun je tegenwoordig beleggen via een broker. Doordat er zoveel brokers zijn is het lastig vergelijken, want welke is de beste? Wij vergelijken de beste online brokers in Nederland. Om de beste brokers te vergelijken wordt er gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, de betrouwbaarheid, de kosten en het aanbod.

1. DEGIRO

4.6/5

Beoordeling door OogvoorBeleggen: (9,4/10)

2. BUX Zero

4.3/5

Beoordeling door OogvoorBeleggen: (8,7/10)

3. Peaks

3.9/5

Beoordeling door OogvoorBeleggen: (7,6/10)

4. Brand New Day

3.5/5

Beoordeling door OogvoorBeleggen: (6,9/10)

5. Trading212

3.4/5

Beoordeling door OogvoorBeleggen: (6,8/10)

Beste broker van Nederland

OogvoorBeleggen vindt DEGIRO de beste broker in Nederland. DEGIRO is in Nederland de grootste broker en heeft meer dan 1.000.000 gebruikers. Daarnaast hebben ze vele prijzen gewonnen en scoren ze uitstekend op veiligheid, betrouwbaarheid, kosten en het aanbod. DEGIRO is een geschikt beleggingsplatform voor de beginnende belegger en de expert.

Wat de beste broker in Nederland voor jou is, moet je natuurlijk zelf bepalen. Het is belangrijk om te kijken naar de volgende onderwerpen voordat je begint met beleggen bij een broker:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Veiligheid & betrouwbaarheid
  • Kosten
  • Aanbod

Kosten van een broker

De kosten bij het beleggen zijn van groot belang. Hoe hoger de kosten zijn, hoe lager het rendement uiteindelijk wordt. Veel beleggers zien de kosten niet als onderdeel van het rendement. Dit zorgt ervoor dat ze aan het einde van hun beleggingshorizon minder vermogen hebben.

Omdat beleggen uiteindelijk om de groei van het vermogen gaat, zijn kosten van groot belang. Het is dus belangrijk om de kosten van alle brokers te vergelijken. Veel brokers rekenen allerlei soorten kosten zoals transactiekosten, beurskosten en valutakosten.

In de onderstaande tabel is te zien hoeveel transactiekosten je betaalt per order van €100. In dit voorbeeld wordt er uitgegaan van een transactie met een Amerikaans aandeel.

Broker

Transactiekosten (bij een order van €100)

DEGIRO

€0,50

BUX Zero

€0

Peaks

Brand New Day

Trading212

€0

Waarom beleggen bij een broker?

Broker is een Engelse term voor het begrip beurshandelaar. Ook kan het woord gebruikt worden voor een tussenpersoon. In dit geval is een broker een handelsplatform dat op commissiebasis werkt en handelt. De voordelen van een broker zijn:

  • Eigen online interface
  • Lagere kosten
  • Uitgebreid aanbood aan verschillende beleggingsproducten
  • Gemakkelijk handelen vanaf je desktop, tablet en smartphone
  • Snel en makkelijk handelen

Veelgestelde vragen over brokers

Broker is een Engelse term voor het begrip beurshandelaar. Een broker wordt ook wel gezien als een ‘makelaar’ tussen de koper en de verkoper van een beleggingsproduct. 

Dit is afhankelijk van de eisen die je stelt aan een broker. Het is belangrijk om een broker te vergelijken op basis van gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, kosten en het aanbod. Als een broker dit goed heeft geregeld, zou je kunnen stellen dat het een goede broker is.

BUX Zero en Trading212 zijn brokers zonder transactiekosten. Hier kun je commissievrij beleggen. Onthoud wel dat elke broker geld verdiend, en deze brokers dus op een andere manier hun kosten berekenen.

DEGIRO is een van de goedkoopste brokers door de kernselectie. Hier kun je één keer per maand zonder transactiekosten beleggen in ETF’s. Zo beleg je vrijwel gratis.

4.5/5 - (6 stemmen)