BUX Zero review
Home > Review > BUX Zero review 2022 – Mijn ervaring

BUX Zero review 2022 – Mijn ervaring

Leestijd: 3 minuten

BUX Zero is een groeiend handelsplatform dat werkt met commissievrij beleggen. In deze BUX Zero review kijken we kritisch naar het platform en lopen we langs de belangrijkste onderwerpen die jij moet weten als je wilt beginnen met beleggen bij BUX Zero.

Over BUX Zero

BUX Zero is het handelsplatform dat bekend staat om het commissievrij handelen in aandelen en ETF’s. Beleggen in het algemeen is groeiende, en BUX Zero dus ook. In 2022 zijn er meer dan 650.000 beleggers die gebruik maken van het platform. BUX is een Nederlands bedrijf en is opgericht in 2013.

Het handelsplatform heeft een welkomstactie waarbij je een gratis aandeel van BUX Zero krijgt ter waarde van maximaal €200. Je kunt een gratis account aanmaken via deze uitnodigingslink.

BUX Zero veiligheid en betrouwbaarheid

BUX Zero staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Brokers met een AFM-vergunning dienen hiervoor aan bepaalde hoge eisen te voldoen. Dit geeft meer zekerheid voor gebruikers van het platform.

Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN Clearing Bank geldrekening gegarandeerd tot €100.000. In het geval van faillissement van ABN is je geld dus gegarandeerd tot dit bedrag, onder bepaalde voorwaarden.

Naast deze twee, naar mijn zeggen, belangrijkste veiligheidsredenen heeft BUX Zero nog tal van onderwerpen op hun website geplaatst die uitleggen waarom ze een veilig platform zijn. Ook hebben wij een artikel geschreven over de betrouwbaarheid van BUX Zero.

Handelsproducten BUX Zero

Bij BUX Zero kun je beleggen in aandelen en ETF’s op de Europese en Amerikaanse markt. Het aanbod is nog redelijk beperkt te noemen, maar groeit erg hard. Zo worden er om de termijn nieuwe aandelen en ETF’s toegevoegd. Recent heeft BUX fractionele aandelen en crypto aan het assortiment toegevoegd. Ook geeft BUX aan dat je zelf een verzoek kunt indienen voor bepaalde beleggingsproducten.

Zoek je een broker met een groter aantal beleggingsproducten? Dan zou ik deze review over DEGIRO aanraden.

Kostenoverzicht van BUX Zero

BUX Zero is een gratis app. Voor het handelen in beleggingsproducten worden soms wel tarieven gerekend. BUX Zero hanteert lage tarieven en het is ook zelfs mogelijk om commissievrij te handelen. Hieronder staan de tarieven overzichtelijk in een tabel:

 EU aandelenUS aandelenETF’s
Zero orders€0€0
Marketorders€1€0€1
Limietorders€1€0€1
Storten & opnemen€0€0€0
Bewaarloon€0€0€0
Real-time koersen€0€0€0
FX toeslag0,25%
Kostenoverzicht BUX Zero

BUX heeft haar eigen ‘zero order’ waarbij je geen transactiekosten betaald bij het kopen en verkopen van beleggingsproducten. Deze kun je alleen gebruiken voor Europese aandelen en ETF’s. De zero order wordt niet gebruikt voor Amerikaanse aandelen omdat deze al commissievrij zijn met een markt- of limietorder. De zero order wordt altijd uitgevoerd na 16.00 uur.

Geld opnemen en storten

Geld storten op je BUX Zero rekening gaat net wat anders dan bij andere brokers. Je kunt namelijk alleen geld overmaken met een tikkie of een bankoverschrijving. Stortingen via tikkie staan meteen op je account, een bankoverschrijving kan 1-2 dagen duren. Beide mogelijkheden zijn gratis.

Geld opnemen van je rekening is net zo gemakkelijk. Dit gaat altijd via een bankoverschrijving en kan dus een paar dagen duren.

Mijn mening over BUX Zero

Ik gebruik BUX Zero al een paar maanden en tot nu toe is mijn ervaring erg positief. De beleggingsapp werkt goed en gemakkelijk. Dit komt ook omdat het een zeer minimale app is. Je kunt er precies de informatie zien die je nodig hebt. Wil je meer inzichten zien of analyses maken? Dan ben ik bang dat je niet genoeg hebt aan de app.

Wat je ook een nadeel en een voordeel kunt vinden is dat je met BUX alleen kunt handelen via de app. Ze hebben geen desktop portaal. Dit is eigenlijk ook het hele idee aan BUX Zero voor mijn gevoel: ‘Less is more’. En persoonlijk houd ik ook erg van deze gedachte. Niet te veel afleiding, geen moeilijke beleggingsproducten en onvoorziene kosten; gewoon simpel beleggen.

Dit alles maakt BUX Zero denk ik zeker een geschikt platform voor (vooral) beginnende beleggers. Je kunt binnen enkele minuten starten met beleggen via de gebruiksvriendelijke app. Ook is handelen erg goedkoop en meestal ook gratis. Dit maakt beleggen met weinig geld ook goed mogelijk.

Veelgestelde vragen

BUX Zero doet veel aan veiligheid. Zo hebben ze een AFM-vergunning en staat je geld tot €100.000 veilig opgeborgen. In het geval van een faillissement behoud jij je geld dus. Meer hierover kun je op deze pagina lezen.

Beleggen kost in principe altijd geld. Toch kun je bij BUX Zero en hun ‘zero order’ vrijwel gratis beleggen.

Via deze link naar de officiële website van BUX Zero kun je een gratis beleggersaccount aanmaken. Het maken van een account is simpel en kost enkele minuten.

4.2/5 - (6 stemmen)
Andere interessante artikelen