Top 10 beste boeken over beleggen
Home > Boeken > Top 10 Beste Boeken over Beleggen

Top 10 Beste Boeken over Beleggen

Leestijd: 5 minuten

Wanneer andere mensen Netflix series aan het kijken zijn, ben jij op zoek naar een boek over beleggen. Investeer in jezelf met een boek over beleggen, mindset en/of kennisverruiming. Krijg voor minder dan €40 misschien wel €10.000 aan kennis.

Een boek over beleggen is geschikt voor beginnende en gevorderde beleggers. De grootsten ter wereld, onder andere Warren Buffett, begonnen met het lezen van boeken. Leer hoe je moet beleggen en bouw de juiste mindset op.

Beleggen boek 1: De Intelligente Belegger

1. De Intelligente Belegger

Volgens Warren Buffett is De Intelligente Belegger van Benjamin Graham het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. In dit boek vertelt Benjamin Grahram niet welke aandelen je moet kopen of hoe je snel rijkt wordt. Echter vertelt hij wel over een unieke strategie binnen de beleggerswereld: waardebeleggen. Waardebeleggen is simpel gezegd het aankopen van aandelen in bedrijven die ondergewaardeerd zijn op basis van hun intrinsieke waarde.

In deze review over De Intelligente Belegger beschrijven we het boek uitgebreider.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s320
AuteurBenjamin Graham
Ons cijfer9,2
Beleggen boek 2: Rich Dad Poor Dad

2. Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor Dad is eigenlijk geen boek over beleggen. Echter is het boek enorm relevant voor beleggers om het wereldje te begrijpen. Rich Dad Poor Dad beschrijft hoe twee vaders, een arme en een rijke, hun kinderen op verschillende manieren opvoeden. Hij maakt hierin de vergelijking met het leven in vrijheid of het leven als een slaaf.

In deze review over Rich Dad Poor Dad beschrijven we het boek uitgebreider.

OnderwerpFinanciën
Aantal pagina’s336
AuteurRobert Kiyosaki
Ons cijfer8,9
Beleggen boek 3: Leer beleggen als Warren Buffet

3. Leer beleggen als Warren Buffett

Warren Buffett is zonder enige twijfel een van de beste beleggers ter wereld. Waar hij op zijn elfde begon met 100 dollar, is hij nu goed voor 100 miljard dollar. De auteurs van dit boek gaan in op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s160
AuteurHendrik Oude, Nijhuis Björn Kijl
Ons cijfer8,4
Beleggen boek 4: Beleggen voor dummies

4. Beleggen voor dummies

Het boek van Hans Oudshoorn en Peter Siks gaat over hoe je je rendementskansen kunt vergroten en hoe je op verantwoorde wijze je doel kunt bereiken. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s352
AuteurHans Oudshoorn, Peter Siks
Ons cijfer8,3
Beleggen boek 5: Verdubbel je geld in vijf jaar

5. Verdubbel je geld in vijf jaar

‘Beleggen is voor iedereen. Het is een ambacht. Je kunt de technieken leren en de rest komt neer op oefening, ervaring en emotionele controle’, aldus de auteur van Verdubbel je geld in vijf jaar. Sam Hollanders verloor na vijf jaar beleggen veel geld met zijn beleggingen. In de vijftien jaar daarna verdriedubbelde hij zijn vermogen. In dit boek over beleggen legt hij uit hoe hij dit heeft gedaan. Daarnaast vertelt Sam Hollanders over bruikbare principes, tips en psychologie.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s256
AuteurSam Hollanders
Ons cijfer8,1
Beleggen boek 6: The Psychology of money

6. The Psychology of Money

Zelfs slimme mensen kunnen niet goed met hun geld omgaan. De belangrijkste beslissingen worden gemaakt aan de eettafel en niet op basis van data, wiskunde en het verleden. The Psycholgy of Money geeft negentien verhalen over hoe mensen hun keuzes maken betreft financiën. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je dit beter kunt aanpakken.

OnderwerpFinanciën
Aantal pagina’s256
AuteurMorgan Housel
Ons cijfer7,8
Beleggen boek 7: Beter beleggen dan de bank

7. Beter beleggen dan de bank

Beter beleggen dan de bank laat zien hoe je inkomen kunt verwerven uit je vermogen door te beleggen in Amerikaanse dividendaandelen. Het boek vertelt dat het mogelijk is om via een bewezen strategie ook als particulier 6 tot 12 procent rendement maken op je geld door te beleggen in gerenommeerde ondernemingen.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s128
AuteurFred Hendriks
Ons cijfer7,7
Beleggen boek 8: De beleggingsillusie

8. De beleggingsillusie

Het boek De beleggingsillusie van Marius Kerdel en Jolmer Schukken heeft meer dan 10.000 verkochte exemplaren. Dit boek gaat over de illusie dat je de markt kunt verslaan volgens vermogensbeheerders en beleggingsfondsen. Echter steken deze partijen een groot deel van je rendement in hun eigen zak, wat juist weer negatief is voor je eindrendement. De auteurs van dit boek gaat in op een manier hoe je je eigen vermogen kunt opbouwen zonder hulp van vermogensbeheerders en beleggingsfondsen.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s167
AuteurMarius Kerdel, Jolmer Schukken
Ons cijfer7,3
Beleggen boek 9: Miljonair met een gewone baan

9. Miljonair met een gewone baan

De titel van het boek Miljonair met een gewone baan klinkt al meteen interessant. Het boek gaat niet over zangers, topvoetballers of de grootste ondernemers van de wereld. Het gaat over hoe het voor ‘gewone’ mensen mogelijk is om een groot vermogen op te bouwen. Alles wat je volgens de auteur en selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien

OnderwerpFinanciën
Aantal pagina’s261
AuteurOeds-Jan Postma
Ons cijfer7,1
Beleggen boek 10: Blondjes beleggen beter

10. Blondjes beleggen beter

Volgens Janneke Willemse en een wetenschappelijk onderzoek blijkt het dat vrouwen betere beleggers zijn dan mannen. In 4,5 jaar verdubbelde haar vermogen en ze begon ze met het schrijven van haar nieuwe boek. Dit boek vertelt over hoe iedereen kan beleggen. Jong of oud, met weinig of veel geld en zelfs zonder achtergrondkennis.

OnderwerpBeleggen
Aantal pagina’s240
AuteurJanneke Willemse
Ons cijfer6,5

Een boek over beleggen als investering

Een boek over beleggen kun je zien als investering. Veel beleggers zijn begonnen met inlezen voordat ze begonnen met beleggen. Daarnaast lezen veel beleggers naast het waarderen en analyseren nog steeds veel boeken om bij te leren.

De intro van dit artikel gaf al aan dat een boek over beleggen een van de beste investeringen ooit kan zijn. Een boek is namelijk goedkoop, vooral als je kijkt naar wat het kan opleveren. Daarnaast vereist een boek inspanning en tijd. Dit kun je naast geld ook als investering zien.

5/5 - (2 stemmen)
Andere interessante artikelen