Beste beleggingsapp
Home > Brokers > Beste beleggingsapp in 2022

Beste beleggingsapp in 2022

Leestijd: 3 minuten

Dat er alleen nog maar gehandeld wordt op de beursvloer is al lang verleden tijd. Beleggen via het internet bestaat al jaren, maar vooral beleggen via een app is groeiende. Zo check je gemakkelijk even de koersen via je telefoon. In dit artikel bespreken we de beste beleggingsapp voor 2022.

1. DEGIRO App – Beste beleggingsapp

DEGIRO is de grootste broker van Nederland met meer dan 1.000.000 gebruikers. Daarnaast heeft DEGIRO vele awards gewonnen voor hun app. Met deze app heb je overal toegang tot je portefeuille, belangrijke koersen en andere mogelijkheden.

Met de kernselectie van DEGIRO kun je kosteloos ETF’s aanschaffen onder bepaalde kleine voorwaarden. ETF’s zijn steeds populairder onder beginnende beleggers. Met de kernselectie betaal je geen transactiekosten bij DEGIRO, dat maakt het beleggen erg goedkoop.

Wil je meer weten over DEGIRO? Lees onze DEGIRO review hier. Ook hebben wij een artikel geschreven of DEGIRO betrouwbaar is.

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

VoordelenNadelen
Grootste broker van NederlandGeen fractionele aandelen
Lage tarieven (soms zelfs gratis transacties)Niet mogelijk om automatische te beleggen
Makkelijk geld in- en uitboeken
Voordelen en nadelen van DEGIRO

2. BUX Zero App

BUX Zero is na DEGIRO een van de beste beleggingsapps. Het platform is net wat geschikter voor beginners. Ben je al een ervaren belegger? Dan is BUX Zero misschien net wat te beperkt voor je.

BUX Zero is nog redelijk nieuw, maar BUX zelf bestaat al wat langer. Ze hebben al meer dan 100.000 gebruikers en ze hebben een actie voor nieuwe beleggers. Wanneer je een account aanmaakt via een uitnodigingslink krijg je een gratis aandeel van BUX Zero.

Meer weten over BUX Zero? Lees onze BUX Zero review hier. Daarnaast hebben wij ook nog een artikel geschreven of BUX Zero betrouwbaar is.

VoordelenNadelen
Commissievrij beleggenWeinig beleggingsproducten
Gemakkelijk en snel beginnenGeen desktopportaal
Zeer gebruiksvriendelijke app
Voordelen en nadelen van BUX Zero

3. Peaks Beleggen App

Peaks is een beleggingsapp waar je met je wisselgeld kunt beleggen. Koop je iets voor €0,70? Dan wordt er €0,30 automatisch voor je belegd. De app van Peaks is al meer dan 550.000 keer gedownload, daarmee kunnen we wel zeggen dat Peaks populair is onder beleggers.

Peaks heeft vergeleken met DEGIRO en BUX Zero wel de hoogste kosten. Daartegenover staat dat je bij Peaks wel automatisch kunt beleggen. Dit bespaart niet alleen veel tijd, je kunt ook geld verdienen zonder dat je het doorhebt.

Wil je meer weten over DEGIRO? Lees onze Peaks review hier.

VoordelenNadelen
Automatisch beleggenHoge maar wel transparante kosten
Snel beginnenNiet geschikt voor gevorderde beleggers
Zelf je risicoprofiel kiezen
Voordelen en nadelen van Peaks Beleggen

Waarom een beleggingsapp?

De intro gaf het al aan: tegenwoordig kun je overal beleggen. Waar vroeger alleen op de beursvloer werd gehandeld, zijn er nu al meerdere goede beleggingsapps. Met een app kun je op elk moment van de dag je beleggingen checken. Alle bovenstaande beleggingsapps zijn beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store.

Hoe kies ik de beste beleggingsapp?

Bij het kiezen van een beleggingsapp staan deze vier punten centraal. Daarnaast zou je voor jezelf nog vereisten kunnen toevoegen. Door deze punten langs te lopen kun jij voor jezelf bepalen wat de beste beleggingsapp is. De bovengenoemde apps voldoen aan deze eisen.

  • Gebruiksgemak: een app op je telefoon geeft altijd een kleinere weergave dan bijvoorbeeld op je laptop. Dit maakt het ook dat apps vaak een andere opbouw hebben. Het is belangrijk dat een app ook via een kleiner scherm alsnog wel een goede weergave geeft.
  • Functies: omdat je handelt op de beurs wil je alle functies in handbereik hebben. Denk hierbij aan de koop- en verkoopfuncties, maar ook aan analysemogelijkheden.
  • Kosten: de kosten van een beleggingsapp zijn van groot belang. Kosten drukken het rendement. Check van te voren altijd welke kosten een beleggingsapp met zich meebrengt. De meeste apps zijn gratis. De kosten zitten vaak in de transactiekosten van een broker.
  • Beveiliging: omdat het over beleggen gaat is het belangrijk om te weten of een app veilig is. Lees hierover bijvoorbeeld op de website van de broker of bekijk de recensies.

Veelgestelde vragen

Wij, van OogvoorBeleggen, vinden DEGIRO de beste beleggingsapp. Dit komt door de lage tarieven en de gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Ja, iedereen die ouder dan 18 jaar is kan beleggen.

Beleggen is nooit gratis. Dit is ook logisch: brokers zijn ook bedrijven, en bedrijven streven naar winst. Er zijn wel manieren om zo goedkoop mogelijk te beleggen.

5/5 - (7 stemmen)
Andere interessante artikelen
DEGIRO kosten
Brokers
Kosten DEGIRO

Kosten zijn van groot belang bij beleggen. Kosten reduceren immers het rendement. In dit artikel zetten we alle kosten van DEGIRO overzichtelijk onder elkaar. Zo weet jij

Lees meer »